Гръцките здравни власти очакват близо 30 000 нови заразени с коронавирус

...
Гръцките здравни власти очакват близо 30 000 нови заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Гърция се притеснява от рекордни 30 000 заразени на ден

Гръцките здравни управляващи чакат близо 30 000 нови заразени с ковид в сряда, съгласно известия в пресата, счупвайки върха, подложен единствено преди ден с 21 657 случая, оповестява " Катимерини ".

Това би отбелязало най-големия брой ежедневни инфекции, обявени от началото на пандемията в Гърция, засилвайки невиждания скок, регистриран в страната през последните няколко седмици, за който се смята, че е поради Омикрон.

За да ограничи разпространяване на Covid, държавното управление разгласи по-рано, че въвежда пакет от нови ограничавания в заниманията, работата и спорта, които бяха планувани за 3 януари.

Те включват по-ранно затваряне на заведения за хранене, питейни заведения и кафенета, разширение на отдалечената работа до 50% както в частния, по този начин и в обществения бранш, задължително потребление на високозащитни маски в супермаркетите и транспорта и ограничаване на наличието на спортни събития.

Гръцкият здравен министър сподели в сряда, че музиката ще бъде неразрешена на всички търговски места за новогодишните тържества като част от новите ограничавания.

" Омикрон в този момент е преобладаващият вид във връзка с новите инфекции ", сподели министърът на опазването на здравето Танос Плеврис по време на брифинг.

Местата за развлечение ще затворят в среднощ от четвъртък, само че ще им бъде позволено да останат отворени до 2 часа сутринта за новогодишната нощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР